Nati1.28

Nati1.28

Szef Kuchni
[Przepisów: 34]

Sernik czeski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Sernik który zawsze się udaje. Przepis dostałam od koleżanki z dawnej pracy.

Sernik czeski

Składniki:

Sernik czeski

 

  • Masa serowa :
  • 2/3 kostki masła
  • 1,5 szklanki cukru
  • 2 żółtka + 6 białek
  • 5 serków homogenizowanych
  • 1 biały budyń
  • 1 cukier waniliowy
  • Ciasto :
  • 2/3 kostki margaryny
  • 1 szklanka cukru
  • 3 szklanki mąki
  • 4 żółtka
  • 3 łyżki kakao
  • 4 łyżeczki proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

Sernik czeski
Masa serowa : masło rozpuścić, zmiksować z reszta składników. Dodać pianę z 6 białek, wymieszać. Ciasto : Margarynę rozpuścić, wyrobić ciasto z resztą składników. Z większej części ciasta zrobić spód. Na spód wyłożyć masę serową. Resztą ciasta posypać wierzch jak kruszonką . Piec ok. 1 godz.