graciana3

graciana3

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 245]

sernik gotowany na biszkoptach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

sernik jest bardzo pyszny i nie trzeba go piec

sernik gotowany na biszkoptach

Składniki:

sernik gotowany na biszkoptach

 

  • 1 kilogram białego sera
  • 5 jajek
  • 10 deko masła
  • 1 szklanka cukru
  • 1 opakowanie budyniu wanilinowego
  • 1 cukier wanilinowy
  • 0,5 szklanki mleka
  • 10 deko rodzynek
  • 1 opakowanie biszkoptów okrągłych

Sposób przygotowania:

sernik gotowany na biszkoptach
ser zemleć w maszynce do mięsa trzykrotnie,rodzynki sparzyć wrzątkiem,masło utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym na puch,dodawać po jednym jajku cały czas ucierając,następnie dodawać po łyżce zmielonego sera,utartą masę postawić na małym ogniu i delikatnie podgrzewać cały czas mieszając,budyń wymieszać z zimnym mlekiem,gdy masa zacznie się gotować wlać do niej rozpuszczony budyń w mleku,następnie dodać odsączone rodzynki i wszystko razem zagotować na małym ogniu prze 3 minuty,tortownicą wyłożyć biszkoptami i wlać na nie gorąca masę serową,gdy ostygnie masa włożyć tortownice do lodówki i schłodzić sernik przez 1 godzinę i podawać zimny