Margaretkaw

Margaretkaw

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 72]

Sernik gotowany na harbatnikach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Sernik gotowany na harbatnikach polany galaretką agrestową.

Sernik gotowany na harbatnikach Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Sernik gotowany na harbatnikach

 

  • Masa :
  • 1 kg białego sera
  • 10 dag masła
  • 2/3 szklanka cukru pudru
  • cukier waniliowy
  • 4 jajka
  • 1 szklanka mleka
  • 2 budynie śmietankowe lub waniliowe

 

  • 2 galaretki
  • 2 paczki herbatników

 

 

Sposób przygotowania:

Sernik gotowany na harbatnikach
Ser dwukrotnie zmielić i przełożyć do garnka. Dodać masło, cukier, cukier waniliowy i jajka. Wszystko razem wymieszać i zagotować. W osobnym naczyniu w mleku rozpuścić dokładnie budynie i wlać płyn do gotującej się masy serowej. Pogotować jeszcze do pojawienia sie bąbelków cały czas mieszając, bo masa lubi sie przypalić. W tortownicy ułozyć harbatniki, gorącą masą wylać na ciastka, odstawić do wystudzenia. Można polać galaretką o dowolnym smaku.
Sernik gotowany na harbatnikach
Ser dwukrotnie zmielić i przełożyć do garnka. Dodać masło, cukier, cukier waniliowy i jajka.
Sernik gotowany na harbatnikach
W tortownicy ułozyć harbatniki, gorącą masą wylać na ciastka, odstawić do wystudzenia.