Strona główna Sernik gotowany, przekładany

Sernik gotowany, przekładany

Serniki « poprzedni | następny »
gosia79z - Przepis na: Sernik gotowany, przekładany offline

Szef Kuchni
Przepisy: 67
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Sernik gotowany, przekładany
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 3

Smaczny serniczek.Polecam!!!


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Sernik gotowany, przekładany - SKŁADNIKI:

  • SKŁADNIKI:
  • Na cisto:
  • 2,5 szkl mąki
  • 3/4 szkl cukru
  • 3/4 margaryny
  • 2-3 jaja
  • 2 łyżeczki proszku
  • 2-3 łyżki kwaśnej śmietany 18%
  • 1 łyżka kakao
  • Na masę serową:
  • 1 ser typu "Delfiko" naturalne 1 kg
  • 1 masło
  • 3/4 szkl cukru
  • 3 całe jaja
  • 1 budyń waniliowy
  • 1 szkla mleka
  • 3/4 szkl. rodzynków

Sernik gotowany, przekładany - PRZYGOTOWANIE:

Składniki przeznaczone na ciasto zagnieść, podzielić na 3 części, rozwałkować i piec 13-15 minut w temp. 180 stopni. Składniki na masę serową z wyjątkiem budyniu i mleka, wlożyć do rondla i mieszając doprowadzić do wrzenia, dodać budyń rozpuszczony w mleku i znów zagotować.Zdjąć z ognia.Ja dodałam paczkę drobnych rodzynków.Masą serową przełożyć placki.Można polać gotową polewą mleczną, lub zrobić własną i ozdobić np. płatkami migdałowymi, lub wiórkami kokosowymi.Schłodzić.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sernik gotowany, przekładany (strona 1 z 1)  
msewka

msewka
offline

2011-02-25 06:47
Wygląda na bardzo smaczny.Zapiszę w ulubionych.Będzie okazja, to wypróbuję.Czy sądzisz,że mogę użyć sera mielonego z wiadereczka?
Skomentuj
Oceń:
0
gosia79z

gosia79z
offline

2011-02-25 07:44
Delfiko, to właśnie taki ser mielony z wiadereczka.Ja na to ciasto użyłam twarogu pakowanego w 0,5 kg kubki, mielony, dostępny w netto.Wyszło rewelacyjne.Masa była dość rzadka, ale przekładałam na blasze, więc wszystko trzymało się bez problemu.
Skomentuj
Oceń:
0
robertjankopp

robertjankopp
offline

2011-03-16 10:36
Oj- marzenie zjeść taki serniczek brawo za przepis 5.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Serniki
Sernik z budyniową pianką i brzoskwiniami Jogurtowy serniczek Sernik z bezą i brzoskwiniami
Sernik z mlekiem i brzoskwiniami Sernik Izaura - trzy kolory Pikantny sernik Eli z grzybami leśnymi
Sernik z jabłkami karmelizowanymi w pomarańczach Sernik w kropki Prosty sernik malinowy
Torcik na zimno Ciasto sernikowo-makowe zwane seromakowcem Styropian z brzoskwiniami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane