gosia79z

gosia79z

Szef Kuchni
[Przepisów: 67]

Sernik gotowany, przekładany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczny serniczek.Polecam!!!

Sernik gotowany, przekładany

Składniki:

Sernik gotowany, przekładany

  • SKŁADNIKI:

  • Na masę serową:
  • 1 ser typu "Delfiko" naturalne 1 kg
  • 1 masło
  • 3/4 szkl cukru
  • 3 całe jaja
  • 1 budyń waniliowy
  • 1 szkla mleka
  • 3/4 szkl. rodzynków

Sposób przygotowania:

Sernik gotowany, przekładany

Składniki przeznaczone na ciasto zagnieść, podzielić na 3 części, rozwałkować i piec 13-15 minut w temp. 180 stopni. Składniki na masę serową z wyjątkiem budyniu i mleka, wlożyć do rondla i mieszając doprowadzić do wrzenia, dodać budyń rozpuszczony w mleku i znów zagotować.Zdjąć z ognia.Ja dodałam paczkę drobnych rodzynków.Masą serową przełożyć placki.Można polać gotową polewą mleczną, lub zrobić własną i ozdobić np. płatkami migdałowymi, lub wiórkami kokosowymi.Schłodzić.