czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Sernik królewski

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Sernik jest niezwykle puszysty i delikatny, do tego bardzo prosty w przygotowaniu. Idealny na zbliżające się Święta Wielkanocne.

Sernik królewski

Składniki:

Sernik królewski

 

Sposób przygotowania:

Sernik królewski
Na dnie formy o wym. 23x33cm rozłożyć warstwę herbatników. Ser zmielić. 10 żółtek utrzeć z cukrem na kogel-mogel. Dodać zmielony ser, jajko, sproszkowany budyń oraz przesianą mąkę ziemniaczaną, zmiksować. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Białka dodać do masy serowej, delikatnie wymieszać szpatułką. Masę wylać na ciastka, równomiernie rozprowadzić. Piec około 40 minut w temp. 170st. Zostawić w piekarniku do ostygnięcia. Przed podaniem sernik polukrować.