IrenaM

IrenaM

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 195]

Sernik królewski 4

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszny sernik na kakaowym spodzie.

Sernik królewski 4 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sernik królewski 4

 

  • CIASTO ,
  • 3 szklanki mąka ,
  • 1 szklanka cukier ,
  • 4 szt żółtka ,
  • 2 łyżeczki proszek do pieczenia ,
  • 300 gram margaryna ,
  • 3 łyżki kakao ,

 

  • MASA
  • 1 kg twaróg mielony ,
  • 4 szt żółtka ,
  • 2 szklanki cukier ,
  • 1 opak. budyń waniliowy ,
  • 200 gram margaryna ,
  • 5 kropli olejek migdałowy do ciast i deserów ,
  • 8 szt białko kurze

Sposób przygotowania:

Sernik królewski 4
CIASTO: wszystkie sypkie składniki mieszamy w jednej misce i dokładnie mieszamy, Margarynę topimy w małym garnuszku i mieszamy wraz z żółtkami, dodajemy do suchych składników i wyrabiamy na gładką masę. Ciasto dzielimy na 2 części, które formujemy w wałki, wkładamy do woreczków i zamrażamy - około 2 godzin. MASA: wszystkie białka - 8 szt. ubijamy na sztywną pianę, margarynę topimy, ale tak aby nie była ciepła, wszystkie składniki (bez piany) mieszamy dokładnie, na koniec dodajemy białka i delikatnie łączymy z masą serową. PRZYGOTOWANIE: na wyłożoną papierem prostokątną blachę trzemy na grubej tarce 1 część ciasta następnie wlewamy całą masę serową i trzemy drugą część ciasta. Pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez około 1 godz. i 20 minut. Podajemy po ostudzeniu. SMACZNEGO!
Sernik królewski 4
wszystkie sypkie składniki mieszamy w jednej misce i dokładnie mieszamy
Sernik królewski 4
Margarynę topimy w małym garnuszku i mieszamy wraz z żółtkami, dodajemy do suchych składników i wyrabiamy na gładką masę.
Sernik królewski 4
wszystkie składniki (bez piany) mieszamy dokładnie, na koniec dodajemy białka
Sernik królewski 4
na wyłożoną papierem prostokątną blachę trzemy na grubej tarce 1 część ciasta