Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Sernik krówkowy

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Sernik nieco inaczej, ale jaki smaczny.

Sernik krówkowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sernik krówkowy

 

Sposób przygotowania:

Sernik krówkowy
Z mąki, śmietany, margaryny, jajka, tartych orzechów laskowych i cukru zagniatamy ciasto. Zawijamy je w folię spożywczą i odstawiamy do lodówki w celu schłodzenia. W tym czasie ser biały dwukrotnie mielimy. Rodzynki zalewamy rumem. Całe jajka miksujemy z brązowym cukrem. Następnie dodajemy porcjami ser biały zmielony. Następnie dodajemy rozpuszczoną wcześniej margarynę, sernix, mąkę ziemniaczaną, sok z cytryny i osączone rodzynki oraz aromat waniliowy. Ciasto wykładamy w trakcie przygotowania sera do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki i zapiekamy przez 10- 15 minut. Następnie wylewamy na ciasto masę serową i wciskamy kawałeczki krówek. Dodatkowo jeśli mamy za dużo ciasta, możemy wyciąć z niego kratkę lub dowolne kształty i ułożyć je na cieście. Sernik pieczemy 50- 60 minut w temp. 170 stopni.
Sernik krówkowy
Z podanych składników zagniatamy ciasto.
Sernik krówkowy
Całe jajkamiksujemy z brązowym cukrem na puszystą masę.
Sernik krówkowy
Masę serową przekładamy na podpieczone ciasto.
Sernik krówkowy
W ciasto wciskamy krówki i układamy gwiazdki z ciasta.