agi0911

agi0911

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 100]

Sernik na słono z koperkiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pyszny sernik z aromatycznym koperkiem. Rewelacyjnie smakuje do pieczywa jako przekąska, bądź jako przystawka dla gości na świątecznym stole.

Sernik na słono z koperkiem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Sernik na słono z koperkiem

 

Sposób przygotowania:

Sernik na słono z koperkiem
Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i obsypujemy bułka tartą. Biały ser mielimy. Masło ucieramy mikserem następnie dodajemy po jednym żółtku. Ciągle ucierając dodajemy ser. Koperek siekamy dodajemy do masy.

Łososia sałatkowego siekamy i również dodajemy do masy, następnie wsypujemy resztę tartej bułki doprawiamy sola i pieprzem. W osobnym naczyniu ubijamy pozostałe białka. Delikatnie łączymy białka z masa serową. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy na złoty kolor. Studzimy.
Sernik na słono z koperkiem