buciol78

buciol78

Szef Kuchni
[Przepisów: 72]

Sernik na zimno

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Do kawki i nie tylko:)Polecam

Sernik na zimno

Składniki:

Sernik na zimno

 

  • 2 serki homogenizowane waniliowe
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • 1/2 l.kremówki
  • 4 płaskie łyżki żelatyny
  • cukier waniliowy (małe opakowanie)
  • 100g. rodzynek
  • puszka brzoskwiń
  • 2 galaretki owocowe (wg,uznania

Sposób przygotowania:

Sernik na zimno
Serki waniliowe ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.Kremówkę ubijamy i łączymy z serkiem.Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości zimnej wody,zagotować ,ostudzić i cienkim strumieniem wlewając połączyć z masą.Rodzynki parzymy,studzimy.Brzoskwinie dokładnie odsączamy na sicie ,kroimy w kostkę (2 zostawiamy do dekoracji ) i razem z rodzynkami dodajemy do masy delikatnie mieszamy.Tortownicę o średnicy 28cm.napełniamy masą i wstawiamy na 1 godz.do lodówki.W między czasie galaretkę przygotować wg. przepisu na opakowaniu.Wystudzić .Tortownice wyjąć z lodówki,na wierzchu masy serowej udekorować pozostałymi owocami i zalać tężejącą galaretką.Schłodzić w lodówce .SMACZNEGO.