ivon90

ivon90

Starszy Kucharz
[Przepisów: 19]

Sernik na zimno

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Sernik smakuje wszystkim - i dzieciom i dorosłym ;)

Sernik na zimno

Składniki:

Sernik na zimno

 

  • 1 opakowanie biszkoptów
  • 1 galaretka truskawkowa
  • 4 serki homogenizowane waniliowe
  • 1 cukier waniliowy
  • 3 łyżki żelatyny

 

Sposób przygotowania:

Sernik na zimno
Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie, intensywnie mieszając. Odstawiamy do ostygnięcia. Żelatynę rozpuszczamy w pół szklanki gorącej, przegotowanej wody. Waniliowe serki homogenizowane przekładamy do miski i miksujemy z wystudzoną już żelatyną i cukrem waniliowym. Biszkopty namaczamy w galaretce i układamy w tortownicy. Następnie wylewamy na nie powstałą masę serową i na wierzch lekko tężejącą galaretkę. Wstawiamy na 2 godziny do lodówki.