WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Sernik na zimno na biszkopcie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne ciasto na zimno nie tylko na lato. Idealnie sprawdzą się w nim nawet mrożone maliny, ale też inne ulubione owoce.

Sernik na zimno na biszkopcie

Składniki:

Sernik na zimno na biszkopcie

 

Sposób przygotowania:

Sernik na zimno na biszkopcie
Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Kolejno dodajemy żółtka i przesiane mąki. Delikatnie mieszamy i przelewamy na blaszkę. Pieczemy ok 40 min w 160 stopniach. Po wystudzeniu delikatnie skrawamy wierzch. Galaretki cytrynowe rozpuszczamy w 2,5 szkl gorącej wody, odstawiamy do przestygnięcia. Gdy zacznie gęstnieć, miksujemy razem z serkami i drobno pokrojonymi nektarynkami. Wylewamy na biszkopt do stężenia. Galaretki malinowe rozpuszczamy w 2 szkl wody i studzimy. Maliny blendujemy i dodajemy do galaretek. Gdy zaczną tężeć, wylewamy na wierzch ciasta.