Zgobisz

Zgobisz

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 366]

Sernik na zimno waniliowo brzoskwiniowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Sernik na zimno jest dobry na każdą okazję i bardzo szybko znika ze stołu.

Sernik na zimno waniliowo brzoskwiniowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Sernik na zimno waniliowo brzoskwiniowy

 

 

Sposób przygotowania:

Sernik na zimno waniliowo brzoskwiniowy
► Galaretki brzoskwiniowe rozrobić w 700 ml wody, ostudzić, żeby zaczęła tężeć ( w ciepłe letnie dni można przyspieszyć tężenie, wstawiając galaretkę na krótko do zamrażalnika ). ► Liście żelatyny zalać odrobiną zimnej wody żeby napęczniały, potem zalać gorącą wodą i mieszać widelcem żeby nie było grudek. Żelatyna powinna być gęsta ale na tyle płynna by można było ją wlać. ► Śmietanę ubić mikserem z cukrem pudrem na bitą śmietanę, dodać serek i razem chwilę miksować, miksując powoli wlewać żelatynę. ► Masę wylać do tortownicy, sernik udekorować brzoskwiniami i jagodami, wierzch zalać z lekko wystudzoną, ale już tężejącą galaretką brzoskwiniową i wstawić do lodówki. Przed odtworzeniem tortownicy, delikatnie oddzielić nożem brzeg ciasta od tortownicy.
Sernik na zimno waniliowo brzoskwiniowy
Pyszny sernik można go przygotować z różnymi owocami - smakuje wszystkim - dzieciom i dorosłym.
Sernik na zimno waniliowo brzoskwiniowy
Tort kroić dużym - szerokim nożem - maczając nóż co jakiś czas w wysokiej szklance z gorącą wodą.
Sernik na zimno waniliowo brzoskwiniowy
Przygotowaną masę wylać do tortownicy - udekorować owocami - wierzch zalać galaretką i odstawić do schłodzenia.