sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Sernik na zimno z brzoskwiniami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Świetny deser na upalne, letnie dni. Daje orzeźwienie i świetnie smakuje. Można podawać z owocami sezonowymi. Smacznego

Sernik na zimno z brzoskwiniami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sernik na zimno z brzoskwiniami

 

  • składniki:
  • 1 galaretka brzoskwiniowa/ pomarańczowa
  • 3 serki homogenizowane waniliowe150g
  • 2 łyżki żelatyny
  • 3łyżki cukru waniliowego
  • pół puszki brzoskwiń
  • 8 biszkoptów okrągłych

Sposób przygotowania:

Sernik na zimno z brzoskwiniami
Dwie łyżki żelatyny rozpuszczamy w 1/2 szklance gorącej wody. Następnie lekko studzimy. Na spodzie fprmy układamy biszkopty. Serki homogenizowane waniliowe miksujemy z cukrem waniliowym.Do powstałej masy serowej dodajemy rozpuszczoną żelatynę. Całość dokładnie mieszamy i wylewamy masę na biszkopty. Odstawiamy do lodówki na około 1 godzinę. Brzoskwiniową galaretkę rozpuszczamy w 400ml wody i lekko studzimy. Brzoskwinie odsączamy z zalewy i kroimy w kostkę. Układamy na masie serowej i zalewamy galaretką. Wstawiamy ciasto znów do lodówki na około godzinę. Smacznego
Sernik na zimno z brzoskwiniami
Biszkopty ukladamy na dnie formy do ciasta.
Sernik na zimno z brzoskwiniami
Serki homogenizowane mieszmy z cukrem waniliowym.
Sernik na zimno z brzoskwiniami
Brzoskwienie odsączamy z zalewy i kroimy.
Sernik na zimno z brzoskwiniami
Owoce układamy na masie serowej i zalewamy galaretką.