anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Sernik na zimno z brzoskwiniami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Sernik na zimno jest delikatny . Śmietanka nadaje mu lekkości a brzoskwinie z puszki niezwykłego smaku.

Sernik na zimno z brzoskwiniami

Składniki:

Sernik na zimno z brzoskwiniami

 

  • Biszkopt
  • 4 jaja
  • 3/4 szkl mąki
  • 3/4 szkl cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Masa serowa :
  • 1 puszka brzoskwiń
  • 1 kg sera z wiadereczka
  • 300 ml kremówki
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • 5 łyżek cukru pudru
  • 1/5 szkl wody

 

Sposób przygotowania:

Sernik na zimno z brzoskwiniami
Biszkopt. Białka oddzielić od żółtek białka ubić na sztywno i zasypać cukrem, mąkę połączyć z proszkiem. Pianę z białek połączyć z żółtkami i dodać mąkę delikatnie wymieszać. Upiec w tortownicy. Po wystudzeniu odkroić górę i przekroić na 12 kawałków. Masa serowa Kremówkę ubić na puch z połową cukru , resztę cukru wymieszać z serem dodać śmietanę i rozpuszczoną w wodzie żelatynę.Na biszkopt ułożyć 3/4 brzoskwiń zalać masą serową. ułożyć resztę brzoskwiń i ułożyć ładnie pokrojone trójkąty biszkopta. Schłodzić około 3 godziny.