Sernik na zimno z galaretką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Na prostą do wykonania masę serową wylałam galaretkę i powstał sernik na zimno, idealny na letnie upały.

Sernik na zimno z galaretką

Składniki:

Sernik na zimno z galaretką

 

  • 1 kg białego sera
  • 3 żółtka
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 1 kostkę margaryny
  • 2 galaretki jednego koloru
  • herbatniki lub biszkopty

Sposób przygotowania:

Sernik na zimno z galaretką
Żółtka zmiksowałam z cukrem pudrem na puszystą masę. Następnie dodałam do niej margarynę i znowu zmiksowałam. W formie do pieczenia ułożyłam na spodzie herbatniki. Na herbatniki wylałam masę serową. Galaretki rozpuściłam w 300 ml wrzącej wody i odstawiłam do wystudzenia. Tężejącą galaretkę wyłożyłam na masę serową. Formę z ciastem włożyłam do lodówki na co najmniej 2,5 godziny.