aninka

aninka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 194]

Sernik na zimno z galaterką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczny sernik na zimno z galaretką

Sernik na zimno z galaterką

Składniki:

Sernik na zimno z galaterką

 

  • Biszkopt:
  • 3 jajka
  • 1 szklanka mąki torotowej
  • 1/2 większe szklanki cukru
  • 4 łyżki oleju
  • 1/2 łyżki octu
  • 1/2 łyżki proszku do pieczenia
  • Ser:
  • 25 dkg sera białego
  • 2 żółtka
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka cukru
  • 1 margaryna Kasia
  • 3 łyżki kwaśnej śmietany
  • 3 łyżki żelatyny spożywczej
  • 2 jednakowe galaretki o dowolnym smaku

Sposób przygotowania:

Sernik na zimno z galaterką
Biszkopt: Białka ubić, dodać cukier, żółtka. Nadal ubijając dodawać mąkę, olej, ocet i proszek do pieczenia. Piec około 30 minut w temp. 180 stopni. Ser: Ser zmielić 2 x. Masło utrzeć z cukrem i żołtkami na gładką masę. Ser wymieszać starannie ze śmietaną. Stopniowo dodawać ser do masy jajecznej, utrzeć. Żelatynę rozpuścić w mleku i dodać do masy. Dokładnie wymieszać. Przygotowaną masę wlać na biszkopt. Wstawaić do lodówki do zastygnięcia. Galaretki przygotować wg przepisu na opakowaniu. Tężejacą galaretką zalać ciasto. Schłodzić.