marta13

marta13

Starszy Kucharz
[Przepisów: 37]

Sernik na zimno z serków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Sernik na zimno na każdą okazję

Sernik na zimno z serków

Składniki:

Sernik na zimno z serków

 

  • 4 serki waniliowe
  • 2 torebki galaretki wiśniowej
  • 1 torebka galaretki agrestowej
  • 1 torebka galaretki brzoskwiniowej

 

Sposób przygotowania:

Sernik na zimno z serków
Galaretkę wiśniową rozpuścić w 350 ml gorącej wody i wystudzić.Tężejącą połączyć z dwoma serkami i wlać do tortownicy wysmarowanej masłem(ciasto ładnie odstaje od boków tortownicy).Galaretkę brzoskwiniową rozpuścić w 450 ml gorącej wody i tężejącą wylać na poprzednią warstwę. Galaretkę agrestową rozpuścić w 350 ml gorącej wody i wystudzić.Tężejącą połączyć z dwoma serkami i wlać do tortownicy jako trzecią warstwę.Galaretkę wiśniową rozpuścić w 450 ml gorącej wody i tężejącą wylać na ciasto.Przechowywać w lodówce.Można też przed zalaniem ostatniej warstwy ułożyć owoce i wylać galaretkę.Można też zrobić sernik z innymi kolorami galaretek.