Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Sernik orzechowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

W każde święta musi gościć na stole piernik oraz sernik to ciasto jest połączeniem piernika oraz sernika o smaku orzechowym.

Sernik orzechowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sernik orzechowy

 

Sposób przygotowania:

Sernik orzechowy
Piernik: Margarynę roztopić z miodem i ostudzić. Mąkę wymieszać z sodą kakao i przyprawą do piernika. Jajko ubić wlać ostudzoną margarynę i ubijać dodać wymieszaną mąkę. Ciasto wylać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.Sernik: Orzechy zmielić. Twaróg zmiksować z jajkami dodać cukier i mąkę ziemniaczaną. Pod koniec dodać zmielone orzechy i wymieszać. Ciasto wylać na ciasto piernikowe i wyrównać powierzchnie. Ciasto piec najpierw 20 minut w temp 180 stopni a następnie 40 minut w temp 160 stopni. Ostudzone ciasto polać polewą.
Sernik orzechowy
Jajko ubić wlać ostudzoną margarynę i ubijać dodać wymieszaną mąkę. Ciasto wylać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.
Sernik orzechowy
Twaróg zmiksować z jajkami dodać cukier i mąkę ziemniaczaną. Pod koniec dodać zmielone orzechy i wymieszać.
Sernik orzechowy
Ciasto wylać na ciasto piernikowe i wyrównać powierzchnie. Upiec
Sernik orzechowy
Ostudzone ciasto polać polewą czekoladową