Sernik owocowy na zimno

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Galaretkę wiśniową rozpuścić w szklance gorącej wody. Po stężeniu galaretkę wymieszać z jednym serkiem. Tortownicę posmarować olej

Sernik owocowy na zimno

Składniki:

Sernik owocowy na zimno

 

  • Składniki:
  • 3 serki homogenizowane po 15 dag każdy,
  • 1 galaretka wiśniowa,
  • 1 galaretka cytrynowa,
  • 1 galaretka agrestowa,
  • 1 szklanka mleka,
  • 3 łyżeczki żelatyny,
  • kilka mandarynek do dekoracji.

Sposób przygotowania:

Sernik owocowy na zimno
Galaretkę wiśniową rozpuścić w szklance gorącej wody. Po stężeniu galaretkę wymieszać z jednym serkiem. Tortownicę posmarować olejem i wyłożyć na niej masę wiśniową. Mleko zagotować i rozpuścić w nim żelatynę, a po stężeniu wymieszać z drugim serkiem. Masę tę wylać na masę wiśniową. Galaretkę cytrynową rozpuścić w szklance gorącej wody, a po stężeniu wymieszać ją z trzecim serkiem i wylać na białą masę. Na masie cytrynowej rozłożyć mandarynki i zalać je galaretą agrestową sporządzoną wg. przepisu na opakowaniu, włożyć do lodówki na kilka godzin.

Tagi:

ciasto sernik