jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Sernik pulchny

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

sernik pulchny doskonały o każdej porze roku

Sernik pulchny

Składniki:

Sernik pulchny

 

 

Sposób przygotowania:

Sernik pulchny
Ser twarogowyzmielony przez maszynkę utrzeć w donicy z cukrem i masłem, mieszając wbijać po jednym żółtku i jedno całe jajko.
Rozdrobnione drożdże wymieszać z masą serową, dodać pianę z białek, rodzynki i pokrojone migdały.
Wszystkie składniki lekko wymieszać.
Masę włożyć do posmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką formy, napełniając ją do połowy wysokości.
Piec w piekarniku w temp. 190-220 stop. C. przez 40-50 minut.