aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Książka Kucharska: Prosty sernik - przepisy

Sernik toffi

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Pyszny serniczek bardzo słodki jest!

Sernik toffi Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sernik toffi

 

  • 1,60 kg sera
  • 8 jaj
  • 40 dag masy kajmakowej
  • 2 szkl cukru pudru
  • Polewa:
  • 3 łyżki kakao
  • 5 łyżek cukru
  • 5 łyżek śmietany

Sposób przygotowania:

Sernik toffi
Cukier miksujemy z jajkami. Dodajemy zmielony dwa razy ser i na samym końcu kajmak. Miksujemy. Ciasto wykładamy do formy 25/36 i pieczemy do godziny w 180 stopniach. Przygotowujemy polewę: w śmietanie rozpuszczamy cukier, podgrzewamy na małym ogniu ciągle mieszając. Dodajemy kakao mieszamy aby nie zrobiły się grudki. Dekorujemy polewą zimny sernik.
Sernik toffi
Cukier miksujemy z jajkami, tak aby całkiem się rozpuścił.
Sernik toffi
Ser biały mielimy dwa razy przez maszynkę.
Sernik toffi
Do jajek u cukru dodajemy porcjami ser.
Sernik toffi
Do gotowego sera dodajemy kajmak i miksujemy.