Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Sernik w biszkopcie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Sernik z bakaliami przełożony kremem budyniowym z dodatkiem ananasa i brzoskwiń całość włożone po między dwa biszkopty.

Sernik w biszkopcie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sernik w biszkopcie

Biszkopt:

Sernik:

  • 1/2 kg sera mielonego
  • 1 szkl cukru pudru
  • 1 op budyniu śmietankowego + 1 łyżka cukru
  • 1 szkl mleka
  • 4 jajka
  • 100 g miękkiej margaryny
  • 150 g fig , moreli, rodzynek i skórki pomarańczowej

Masa

Sposób przygotowania:

Sernik w biszkopcie
Biszkopt:

Białka ubić z cukrem na sztywną pianę następnie dodawać po żółtku cały czas ubijając. Pod koniec dodać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać łyżką.

Ciasto podzielić na pół i wylać do blaszek wyłożonych papierem do pieczenia.

Piec 20 minut w temp 180 stopni.

Sernik:

Żółtka utrzeć z cukrem dodać margarynę, ser i budyń rozmieszany z 1 łyżką cukru i mlekiem.

Białka ubić na sztywną pianę i wymieszać z serem, dodać bakalie. Przelać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i piec 45 minut w temp 180 stopni.

Masa :

W 200 ml mleka rozmieszać budynie i cukier. Resztę mleka zagotować i wlać mieszankę. Zagotować cały czas mieszając, ostudzić.

Margarynę utrzeć dodać budyń.

Ananasy i brzoskwinie odsączyć z zalewy i pokroić w kostkę.

Przełożenie :

Na biszkopt wyłożyć połowę kremu, połowę owoców przykryć sernikiem który posmarować resztą kremu, poukładać resztę owoców i przykryć drugim biszkoptem.

Polać polewą czekoladową.
Sernik w biszkopcie
Przygotować biszkopty według przepisu i upiec
Sernik w biszkopcie
Białka ubić na sztywną pianę i wymieszać z serem , dodać bakalie. Przelać do blaszki i upiec
Sernik w biszkopcie
Margarynę utrzeć dodać budyń. Ananasy i brzoskwinie odsączyć z zalewy i pokroić w kostkę.
Sernik w biszkopcie
Na biszkopt wyłożyć połowę kremu , połowę owoców przykryć sernikiem który posmarować resztą kremu , poukładać resztę owoców i przykryć drugim biszkoptem.