gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Sernik wg gosia p.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Jajka ubijamy z cukrem na jednolitą, puszystą masę ...

Sernik wg gosia p. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sernik wg gosia p.

 

  • CIASTO:
  • 2 jajka,
  • 2 łyżki cukru,
  • 1/2 kostki margaryny,
  • 3 łyżki oliwy,
  • 4 łyżki mąki,
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • MASA TWAROGOWA
  • 1 kg sera białego twarogowego,
  • 10 jajek,
  • 1,5 szklanki cukru,
  • 400 ml śmietanki kremowej,
  • 2 opakowania budyniu śmietankowego,
  • cukier puder

 

Sposób przygotowania:

Sernik wg gosia p.
CIASTO: Jajka ubijamy z cukrem na jednolitą, puszystą masę. Margarynę ucieramy, dodajemy porcjami mąkę, mąkę ziemniaczaną oraz ubite jajka. Do ciasta dodajemy oliwę i proszek do pieczenia. Całość dokładnie mieszamy i ciasto wykładamy na blachę wysmarowaną margaryną. MASA SEROWA: Śmietankę ubijamy mikserem z jedną szklanką cukru. Żółtka oddzielamy od białek, następnie białka ubijamy na sztywną pianę z połową szklanki cukru. Ser przekładamy do miski (ja kupuję gotowy ser sernikowy w wiaderku) i ucieramy go z żółtkami. Do masy serowej dodajemy budynie w proszku i mieszamy. Do masy serowej dodajemy wcześniej ubitą śmietanę i mieszamy. Na koniec do masy dodajemy ubite białka i całość ponownie dokładnie mieszamy. Masę sernikową wylewamy na ciasto. Sernik pieczemy ok. godziny w temp. 180-200 stopni.
Sernik wg gosia p.
Jajka ubijamy z cukrem na jednolitą, puszystą masę. Margarynę ucieramy, dodajemy porcjami mąkę, mąkę ziemniaczaną oraz ubite jajka.
Sernik wg gosia p.
Śmietankę ubijamy mikserem z jedną szklanką cukru.
Sernik wg gosia p.
Ser ucieramy z żółtkami, dodajemy budynie...
Sernik wg gosia p.
Masę serową wylewamy na ciasto i pieczemy.