luna

luna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 359]

Sernik wiedenski

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Ten sernik jeszcze nigdy mnie nie zawiodl, jest prosty w wykonaniu i bardzo smaczny.

Sernik wiedenski

Składniki:

Sernik wiedenski

 

  • 1 kg. serka homog.
  • 1 1/3 szklanki cukru
  • 2 cukry waniliowe
  • 8 jajek
  • 150 gram stopionego masla
  • 4 plaskie lyzki maki ziemn.
  • 100 gram rodzynek
  • 100 gram platkow migdalowych

Sposób przygotowania:

Sernik wiedenski
Bialka ubic i odstawic. Zoltka ubic z cukrem i cukrem waniliowym. Dodac serki homog., stopione i ostudzone maslo oraz make ziemn., wymieszac. Nastepnie dodac rodzynki obtoczone w lyzeczce maki pszennej i migdaly. Na koniec wmieszac piane z bialek. Piec w tortownicy ok.60 min. w temp.175°C. Po upieczeniu zostawic 1 godzine w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami.