Netka

Netka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 408]

Sernik wiedenski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszny,delikatny sernik:)

Sernik wiedenski

Składniki:

Sernik wiedenski

 

  • 1 kilogram sera do sernikow(lub twarogu tlustego,dwukrotnie zmielonego)

 

  • 6 jaj

 

  • 125 gr masla(powinno byc miekkie)

 

  • 1 opakowanie cukru waniliowego

 

  • 2 lyzki maki ziemniaczanej

 

  • 1 szkalnka cukru

 

Sposób przygotowania:

Sernik wiedenski
Zoltka ubic z cukrami do tak zwanej bialosci,gdy juz ubite stopniowo doadawac ser,maslo ,make caly czas ubijac na wolnych obrotach.Ubic piane z bialek I delikatnie wymieszac bialka z masa serowa.Piekanik nagrzac do 170 stopni C .Mase serowa przelac do sredniej wielkosci tortownicy,piec przez ok 1 godzine,po upieczeniu uchylic lekko drzwiczki piekarnika I zostawic do calkowitego wystygniecia.Smacznego:)

Do masy serowej mozna dodac bakalie jak ktos lubi(rodzynki,skorka pomaranczowa)
Na podstawie przepisu z bloga”Moje wypieki”

Tagi:

sery ser sernik mak