czekoladka145

czekoladka145

Szef Kuchni
[Przepisów: 80]

Sernik wiedeński luksusowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Bardzo lubimy serniki więc piekę ich wiele,a to jeden z nich.

Sernik wiedeński luksusowy

Składniki:

Sernik wiedeński luksusowy

 

Sposób przygotowania:

Sernik wiedeński luksusowy
Ser i ziemniaki zemleć w maszynce.Masła utrzeć z cukrem pudrem i ucierając wbijać po jednym żółtku oraz dodawać po łyżce ser.Rodzynki umyć ,namoczyć (można w rumie),i odcedzić.Migdały sparzyć ,obrać i posiekać,posiekać również skórkę pomarańczową.Do masy serowej dodać ubitą na sztywno z szczyptą soli pianę z białek,obtoczone w mące pszennej bakalie i mąkę ziemniaczaną.Mieszać ostrożnie ,by piana nie opadła.Włożyć ciasto do formy wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułka tartą i piec ok.1 godziny w temperaturze 180 o C. Po upieczeniu obsypać cukrem pudrem zmieszanym z cukrem waniliowym