monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1242]

Sernik z brzoskwiniami i galaretką bez tłuszczu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
  • KALORIE: 140
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Delikatny,słodki ale nie przesłodzony. Do tego oczywiście jak zwykle bez tłuszczu, ale też bez uszczerbku na smaku.

Sernik z brzoskwiniami i galaretką bez tłuszczu

Składniki:

Sernik z brzoskwiniami i galaretką bez tłuszczu

 

Sposób przygotowania:

Sernik z brzoskwiniami i galaretką bez tłuszczu

ETAP 1:

Sernik z brzoskwinami i galaretką bez tłuszczu
do masy żółtkowej dodać ser i dobrze wymieszać

Ser dwukrotnie zmielić w maszynce do mielenia. W misce żółtka utrzeć na jasny krem ze stewią. Dodać mleko i zalewę z brzoskwiń, wymieszać mikserem. Dodawać po łyżce ser i mieszać oraz proszek budyniowy do połączenia, lecz nie dłużej. Ubite białka na pianę delikatnie wmieszać w masę serową. Na przygotowany spód wyłożyć część masy serowej- około 1/3 masy.

ETAP 2:

Sernik z brzoskwinami i galaretką bez tłuszczu
na masie serowej ulożyć połówki brzoskwiń i dać resztę sera

Na masie ułożyć odsączone kawałki brzoskwiń ( nie kroić owoców). Wyłożyć resztę masy serowej.

ETAP 3:

Sernik z brzoskwinami i galaretką bez tłuszczu
na upieczonym serniku układać cząstki owoców i zalać galaretką

Sernik piec w 170 st okolo 55-60 minut w kąpieli wodnej Aby sernik pozostał nie zrumieniony na wierzchu warto go przykryć folią aluminiową. Wyłączyć piekarnik, sernik ostudzić. Na zimny układać cząstki brzoskwiń i zalać tężejącą galaretką , wymieszaną z 300 ml wody. Odłożyć do lodówki. Najlepiej na całą noc.

Smacznego!

Tagi:

ciasta sernik