iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5156]

Sernik z brzoskwinią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny serniczek z brzoskwinią

Sernik z brzoskwinią

Składniki:

Sernik z brzoskwinią

  • CIASTO,

  • 3 szkl mąka pszenna,
  • 20 dag margaryna Kasia,
  • 5 szt żółtka,
  • 5 łyżek cukier puder,
  • 1 łyżeczka proszek do pieczenia,
  • Nadzienie serowe,

  • 1 kg twaróg tłusty,
  • 1 szt jajko,
  • 15 dag margaryna Kasia,
  • 1 szkl cukier puder,
  • 1 szt budyń śmietankowy,

  • Nadzienie brzoskwiniowe,

  • 85 dag brzoskwinie z puszki,
  • 5 szt białka,
  • 1 szkl cukier,
  • 1 szczypta Sól

Sposób przygotowania:

Sernik z brzoskwinią

Przygotowanie ciasta kruchego .
Z podanych składników zagniatamy szybciutko ciasto .Dzielimy je na 2 częśći - w stosunku 2/3 i 1/3 .
1/3 włożyć do lodówki a resztę rozwałkować .Wyłożyć nim blaszkę 25x40.
Przygotowanie nadzienie serowego.
Ser zemleć .Margarynę utrzeć wraz z cukrem pudrem i jajkami ,na masę .Wymieszać z serem i budyniem w proszku . Masę serową dać na ciasto ,wyrównać ładnie łopatką .
Nadzienie brzoskwiniowe.
Brzoskwinie osaczyć z zalewy ,pokroić w plastry niezbyt cienkie i położyć na serze.
Białka ubić z odrobiną soli i cukrem na sztywną pianę .Pianę dać na brzoskwinie ,wyrównać .
Schłodzone ciasto zetrzeć na tarce na białka .Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni
Piec 1 godzinę w 170 stopniach .Wyjąć z piekarnika do ostudzenia .

Redakcja poleca: