gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Sernik z brzoskwiniami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Do sernika z brzoskwiniami możemy także dodać rodzynki...

Sernik z brzoskwiniami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sernik z brzoskwiniami

 

  • 8 jajek
  • 1 szklanka cukru
  • 150 gram margaryny
  • 1 kg twarogu sernikowego
  • 2 łyżki budyniu śmietankowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • puszka brzoskwiń
  • cukier puder
  • kilka kropli soku z cytryny

Sposób przygotowania:

Sernik z brzoskwiniami
Żółtka oddzielamy od białek. Po czym żółtka ucieramy z margaryną, cukrem, proszkiem do pieczenia i proszkiem budyniowym na jednolitą masę. Dalej ucierając porcjami dodajemy twaróg sernikowy. Białka ubijamy na sztywną pianę, którą przekładamy do masy serowej i dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy pokrojone w kostkę brzoskwinie i całość jeszcze raz mieszamy. Ciasto wylewamy na wysmarowaną margaryną i posypaną bułką tartą blachę. Pieczemy ok. 60-70 minut w temp. 180 stopni. Zimny sernik lukrujemy. (Lukier przyrządzamy z cukru pudru, wody i kilku kropel soku z cytryny.)
Sernik z brzoskwiniami
Żółtka oddzielamy od białek. Po czym żółtka ucieramy z margaryną, cukrem, proszkiem do pieczenia i proszkiem budyniowym na jednolitą masę.
Sernik z brzoskwiniami
Dalej ucierając porcjami dodajemy twaróg sernikowy. ...
Sernik z brzoskwiniami
Białka ubijamy na sztywną pianę, którą przekładamy do masy serowej i dokładnie mieszamy.
Sernik z brzoskwiniami
Na koniec dodajemy pokrojone w kostkę brzoskwinie i całość jeszcze raz mieszamy.