aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Sernik z budyniami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Bardzo dobry sernik z budyniami taki czekoladowy.

Sernik z budyniami

Składniki:

Sernik z budyniami

 

  • Ciasto:
  • 0,5 szkl cukru
  • 2 jajka
  • 2 szkl mąki pszennej
  • 1 żółtko
  • 0,5 szt margaryny
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Masa z budyniu:
  • 1 litr mleka
  • 3 budynie czekoladowe
  • Ser:
  • 0,5 szt margaryny
  • 3 jajka
  • 1 białko
  • 1 budyń śmietankowy
  • 0,5 szkl cukru
  • 50 dag serka homogenizowanego waniliowego

Sposób przygotowania:

Sernik z budyniami
Ciasto: Z cukru, jajek, żółtka, mąki pszennej, margaryny i proszku do pieczenia robimy ciasto na stolnicy. Dajemy go na blachę 25/36 wyścieloną papierem do pieczenia. Masa z budyniu: Budynie przygotowujemy na mleku według przepisu na opakowaniu. Gorące budynie wylewamy na ciasto i równo rozsmarowujemy je na nim. Następnie studzimy. Ser: Margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy żółtka, budyń w proszku, pianę ubitą z białek i serek. Wszystko miksujemy dokładnie i wylewamy na zimny budyń. Pieczemy w przez 50 minut w 180 stopniach. Można dekorować polewą.