marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Sernik z budyniem czekoladowym.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Ser zemleć przez maszynkę,a składniki na ciasto dać do miski i wymieszać,pianę z białek ubić,dodać do ciasta.Ciasto na blachę i do pieczenia

Sernik z budyniem czekoladowym.

Składniki:

Sernik z budyniem czekoladowym.

 

  • 50 dag.twarogu pełnotłustego,
  • 50 dag.mąki pszennej krupczatki,
  • 15 dag.masła,
  • 30 dag.cukru,
  • 1-2 torebki budyniu czekoladowego,
  • 5 jajek,łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 1 torebka cukru waniliowego,
  • tłuszcz do formy,
  • bułka tarta do wysypania.

Sposób przygotowania:

Sernik z budyniem czekoladowym.
Ser przekręcić przez maszynkę,a do miski dać masło,cukier i
zmieszać blenderem,dodawać po kolei żółtka oddzielone od białek,
a te odstawić na pianę.Potem dodać budyń czekoladowy z torebki
można dodać drugi wg.uznania i wymieszać z 10 min.Na koniec
dodać mąkę przesianą z proszkiem,wymieszać,a potem ubić pianę
z białek,dodać zmielony ser i drewnianą łyżką od spodu wymiesz-
-ać dokładnie.Blachę natrzeć tłuszczem roślinnym i wysypać buł-
-ką tartą.Ciasto przenieść do formy okrągłej i wsunąć do nagrzanego piekarnika w temp.175 st.C i piec ponad godzinę-ok.
75 min.Po upieczeniu wystudzić,wyjąć z formy na paterę i pokroić.