gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 849]

Sernik z budyniem czekoladowym 2

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

przepis na sernik z kremówką udoskonalony o budyń czekoladowy. Też dobry

Sernik z budyniem czekoladowym 2

Składniki:

Sernik z budyniem czekoladowym 2

 

  • CIASTO NA SPÓD
  • 15 dag margaryny
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 szklanka mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • MASA SEROWA
  • 1 kg sera białego
  • 1/2 szklanki oleju
  • 200 g kremówki 36 %
  • pół szklanki mleka
  • 2 opakowania budyniu śmietankowego
  • 8 jajek
  • 1 i 1/3 szklanki cukru
  • 1 cukier wanilinowy
  • 4 opakowania budyniu czekoladowego

Sposób przygotowania:

Sernik z budyniem czekoladowym 2
CIASTO NA SPÓD: Do miski dać żółtka, margarynę i cukier. Utrzeć wszystko. Białka ubić, dodać do masy. Mąkę przesiać z proszkiem do masy. Wszystko wymieszać razem. Dać na brytfannę. Budyń czekoladowy przygotować jak podano na opakowaniu. Odstawić na ok. 5 minut do lekkiego ostudzenia. Wyłożyć na ciasto na brytfannie. Odstawić. MASA SEROWA: do miski dać cukier, cukier wanilinowy i żółtka. Utrzeć wszystko razem. Dodawać po trochu zmielony dwukrotnie ser, następnie budyń śmietankowy w proszku, olej i mleko. Później dodać śmietanę (nie ubitą) a na koniec ubitą z białek pianę. Wmieszać pianę najlepiej ręką. Masę serową wyłożyć na budyń. Całość włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 st. i piec ok. 1 godzinę. Polecam serdecznie.