lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Sernik z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Sernik wyszedł o smacznym smaku poezja normalnie

Sernik z  jabłkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sernik z jabłkami

 

  • Ciasto
  • 2 żółtka
  • 125 gram margaryna Maestra do ciasta kruchego
  • cukier 125 gram
  • proszek do pieczeni 1/2 łyżeczki
  • mąka dałam szklankę ale podsypywałam sobie bo sie kleiło
  • masa
  • twaróg z wiaderka 250 gram
  • 2 jajka
  • kasza manna łyżeczka
  • budyń śmietankowy 2 łyżeczki
  • proszek do pieczenia pół łyżeczki
  • cukier 50 gram
  • jabłka ze słoika mus najlepiej 400 gram

Sposób przygotowania:

Sernik z jabłkami
Z mąki cukru żółtek i margaryny zagniotłam ciasto. Rozwałkowałam , nawinęłam na wałek i przełożyłam do formy na tartę średnica 26 cm. Wstawiam do lodówki na 20 minut w tym czasie włączyłam piekarniki i robiłam masę do tarty Twaróg przełożyłam do miski dodałam 2 jajka rozmieszałam łyżką dodałam budyń i kaszę Wymieszałam na koniec dodałam cukier i proszek do pieczenia znowu wymieszałam . Przełożyłam do tarty nakłutej widelcem jabłka ze słoika równo nożem wygładziłam. Potem masę z sera i do pieca piekłam godzinę w 180 stopniach zmniejszając do 160 aby się nie spiekło za bardzo Jenak wierzch i tak się spiekł bardziej
Sernik z  jabłkami
tu bardziej widać jak upiekło sie ciasto
Sernik z  jabłkami
tak wygląda w całości upieczony smakuje wyśmienicie
Sernik z  jabłkami
masy ma byc do pełna nie wypłynie na pewno :)
Sernik z  jabłkami
jabłka ida jako pierwsze potem masa serowa