BOSIAS

BOSIAS

Szef Kuchni
[Przepisów: 52]

Sernik z jablkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Serniczek czasochlonny, ale warty poswiecenia.

Sernik z jablkami

Składniki:

Sernik z jablkami

 

  • Skladniki na ciasto:
  • 2 szkl maki,
  • 2 lyzki cukru,
  • 3/4 kostki margaryny,
  • 3 lyzki smietany ,
  • 1 zoltko,
  • 2 lyzeczki proszku do pieczenia,
  • Masa serowa: 1kg sera bialego,
  • 4 jajka,
  • 1/2 szkl oleju,
  • 2 budynie smietankowe,
  • 2 szk mleka,
  • ok. 2 szkl cukru pudru,
  • 2 kisle truskawkowe+ 1 lyzke make ziemniaczana,
  • 4-5 jablek

Sposób przygotowania:

Sernik z jablkami
Zagniesc ciasto dokladnie, rozwalkowac na blaszce. Zoltka odzielic od bialek utrzec z cukrem pudrem, dodac olej, potem wsypac budynie szybko aby sie nie zwazyly dodac do zmielonego sera, i zmiksowac na jednollita mase. Na koncu dodac 2 szkl mleka,, . Jablka obrac , pokroic w kosteczke i dodac do masy, , delikatnie wymieszac. Mase serowa dokladnie rozprowadzc na ciescie. wlozyc do piekarnika. i piec 35 min. w temp. 190st. Bialka ubic z 3/4 szkl cukru pudru na sztywna piane. Na koniec wymieszac z kislami i lyzka maki ziemniaczanej, po czym wylozyc na sernik i piec dalej przez ok. 30 min Udekorowac wedlug uznania. Smacznego!