aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

Sernik z mango

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszny sernik na karmelizowanych migdałach

Sernik z mango Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sernik z mango

 

  • Spód:
  • 3/4 szklanki migdałów blanszowanych (całe migdały, bez skórki)
  • 2 łyżki cukru trzcinowego

 

  • Masa:
  • 1/2 kg sera trzykrotnie mielonego
  • 3/4 szklanki drobnego cukru
  • 3 łyżki budyniu śmietankowego
  • 4 jajka
  • 1/2 laski wanilii
  • zmiksowany miąższ z 1 mango

 

Sposób przygotowania:

Sernik z mango
Przepis na ten sernik znalazłam na blogu White Plate. spód: Migdały prażymy na suchej patelni. Następnie rozpuszczamy na patelni cukier trzcinowy i mieszamy go z migdałami. Po wystudzeniu przekładamy do woreczka i rozbijamy tłuczkiem na mniejsze kawałki. Takimi migdałami wykładamy spód tortownicy o średnicy 18 cm. Masa: Ser mieszamy z musem z mango, cukrem, budyniem i wanilią. Następnie dodajemy po jednym jajku i delikatnie mieszamy mikserem, ale nie za długo. Przelewamy masę do tortownicy. Sernik pieczemy przez godzinę w 160 stopniach. Po upieczeniu zostawiamy w piekarniku z otwartymi drzwiczkami do całkowitego wystudzenia.
Sernik z mango
wykladamy spod tortownicy migdalami z karmelem
Sernik z mango
mieszamy ser z poszczegolnymi skladnikami
Sernik z mango
dodajemy mus z mango i mieszamy dokladnie
Sernik z mango
przelewamy mase do tortownicy i pieczemy