MixAgnest

MixAgnest

Kucharz
[Przepisów: 8]

sernik z masą krówkową

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

ciasto sernik. Dobre w smaku. I łatwe w przygotowaniu :D

sernik z masą krówkową

Składniki:

sernik z masą krówkową

 

  • Składniki:

 

 

  • 3/4 kg półtłustego białego sera
  • szklanka cukru pudru
  • 5 jajek
  • szklanka mleka
  • olejek śmietankowy
  • 30 dag krówek

Sposób przygotowania:

sernik z masą krówkową
Sposób przygotowania:
Margarynę rozpuścić, wystudzić
Mąkę, proszek do pieczenia, cukier puder i kakao wymieszać.
Dodać letnią margarynę, zagnieść.
Tortownicę natłuścić, posypać mąką. Ciastem wyłożyć dno tortownicy, lekko ugnieść. Krówki rozpuścić z dodatkiem kilku łyżek mleka.
Biały ser zemleć. Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać zmielony ser i kilka kropli olejku śmietankowego, Wymieszać. Dodać pozostałe mleko i połowę ciepłej masy kiówkowej. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i wyłożyć na ciasto. Sernik piec około godziny w tamp. 180 st. Wyjąć z piekarnika. Wierzch polać resztą masy krówkowej,
udekorować orzechami. Odstawić do wystygnięcia