mariel78

mariel78

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Sernik z migdałami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Pyszny sernik w dodatku bez zbytecznych ceregieli

Sernik z migdałami

Składniki:

Sernik z migdałami

 

  • 1 kg sera twarogu
  • 2 budynie śmietankowe
  • 2 szklanki cukru
  • 2 cukry waniliowe
  • 150 gram masła
  • 100 gram rodzynek
  • 100 gram płatków migdałów
  • 5 jajek

 

Sposób przygotowania:

Sernik z migdałami
Piekarnik nagrzewam do 160 stopni , tłuszczem smarujemy tortownicę . ser kupuje gotowy w wiaderku więc nie trzeba go mielić w przeciwnym razie trzeba to zrobić dwukrotnie. Rodzynki sparzyć i oprószyć mąką by nie spadały na dno. Rodzynki nie są koniecznością ja zwykle nie dodaje gdyż nie kazdy lubi. kolejno wrzucam do miski całe jajka, masło, cukier waniliowy , cukier, budynie , gdy wszystko uzyska jednolitą konsystencje łyżkami dodaje twaróg .Gdy ciasto zrobi się jednolite , wylewam go na szczelną tortownicę posypuje płatkami migdałowymi i wkładam do piekarnika na godzinę . Po wyjęciu nie kroić ciepłego sernika.