Koper

Koper

Złoty Ekspert
[Przepisów: 677]

Sernik z parowaru

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszny, delikatny, wilgotny sernik

Sernik z parowaru Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Sernik z parowaru

 

 

Sposób przygotowania:

Sernik z parowaru
Oddzielamy białka od żółtek. Żółtka ubijamy z cukrem, dodajemy oba sery i śmietanę, całość dokładnie mieszamy. Owoce kandyzowane obtaczamy w mące i dodajemy do masy, dodajemy również cynamon i imbir i pianę ubitą z białek. Całość mieszamy i przekładamy do naczynia, którego można użyć w parowarze (świetnie się do tego nadaje naczynie do gotowania ryżu dołączone do parowaru) Dla pewności, że sernik bez problemy wyjmiemy z formy, możemy posmarować ją masłem. Formę przykrywamy folią aluminiową. Wstawiamy do parowaru i gotujemy na parze przez godzinę. Odstawiamy do ostygnięcia. Wyjmujemy z formy i polewamy miodem.
Sernik z parowaru
Kawałek sernika z kandyzowanymi owocami