aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Sernik z powidłem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Wspaniały sernik z powidłem. Ma nietypowy smak, a połączenie sera z powidłem i kruchym ciastem daje ciekawy efekt. Zapowiada się smacznie!

Sernik z powidłem

Składniki:

Sernik z powidłem

 

  • Ser:
  • 1,5 kg sera
  • 12 jaj
  • 50 dag cukru
  • 36 dag masła
  • 3 łyżki maki ziemniaczanej
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • Cukier waniliowy
  • Owoce kandyzowane
  • Ciasto:
  • 1,5 szkl mąki
  • 12 dag margaryny
  • 3 łyżki cukru pudru
  • Cukier waniliowy
  • 1 jajo
  • Dodatkowo:
  • Powidło

 

Sposób przygotowania:

Sernik z powidłem
Ciasto:

Z maki, margaryny, cukrów i jajka zagniatamy ciasto.

Chłodzimy w lodówce godzinę po czym pieczemy.

Ser:

Ser mielimy.

Masło ucieramy z cukrem i żółtkami, dodajemy ser, cukier waniliowy, mąkę, owoce kandyzowane.

Z białek ubijamy pianę i dodajemy do sera.

Pieczemy w blasze 25/36 w 180 stopniach do godziny.

Przełożenie:

Ciasto- powidło- ser- polewa