eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Sernik z rodzynkami Eli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszny sernik bez ciasta.

Sernik z rodzynkami Eli

Składniki:

Sernik z rodzynkami Eli

 

Sposób przygotowania:

Sernik z rodzynkami Eli
Ser zmielić 2 razy maszynką do mięsa z bardzo drobnymi oczkami.W makutrze utrzeć żółtka z cukrem i dodać masło.Ucierać dalej na puszystą masę.Do masy dodawać porcjami ser i dalej ucierać.Do sera dodać mąkę ziemniaczaną,aromat pomarańczowy,rodzynki i wymieszać.Z białek i szczypty soli ubić sztywną pianę,dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać.Tortownicę 28 cm natłuścić margaryną i wysypać buką tartą.Masę serową przełożyć do tortownicy i piec około 80-90 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.Po ostudzeniu polać polewą lub lukrem.Można też posypać cukrem pudrem.Smacznego!