superbaba4

superbaba4

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 357]

Sernik z rosą

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Proporcje na dużą blachę .

Sernik z rosą

Składniki:

Sernik z rosą

 

  • # 1 łyżeczka proszek do pieczenia,
  • # 2 szklanka mleko 2 %,
  • # 8 szt jaja surowe,
  • # 2 szklanka cukier,
  • # 2 szt budyń waniliowy,
  • # 1 szt twaróg,
  • # sok z cytryny,
  • # 2 szt cukier wanilinowy,
  • # 3 szklanki mąka tortowa,
  • # 1,5 kostki maslo,
  • # 1/2 szklanki olej słonecznikowy

Sposób przygotowania:

Sernik z rosą
Kruche ciasto : do miski wsypać 3 szklanki mąki tortowe, 3/4 szklanki cukru, jeden cukier waniliowy, 5 zółtek,1 łyżeczkę proszku do pieczenia i 1,5 kostki masła. Zagnieść do uzyskania jednolitej konsysnetcji i wyłożyć blachę Masa sernikowa : do miski dodać twaróg, wsypać budyń i szklankę cukru, 1 cukier waniliowy, 3 jajka, 2 szklanki mleka i 1/2 szklankę oleju. Wymieszać i wylac na blachę Zapiekać w termoobiegu w temp. 180 C około 1 godzinę Białko z 5 jajek ubić z 1 szklanką cukru i pod koniec pieczenia wylać na ciasto. Piec aż pianka nabierze lekko brązowego koloru i pojawią sie kropelki.

Tagi:

ciasto sernik