WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Sernik z winogronami i brzoskwiniami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Bardzo wiosenny, kolorowy sernik na zimno. Na ciasteczkowym spodzie z winogronami bez pestek i brzoskwiniami.

Sernik z winogronami i brzoskwiniami

Składniki:

Sernik z winogronami i brzoskwiniami

 

  • 200 g maślanych ciastek
  • 50 g masła
  • 1 kg serka waniliowego homogenizowanego
  • 3 galaretki cytrynowe
  • 4 połówki brzoskwiń z zalewy
  • 40 dag winogron bezpestkowych
  • 2 galaretki agrestowe

Sposób przygotowania:

Sernik z winogronami i brzoskwiniami
Ciasteczka dokładnie rozdrabniamy i dodajemy roztopione masło. Dokładnie mieszamy, wysypujemy na dno tortownicy i uklepujemy. Wstawiamy do lodówki.

Winogrona myjemy i przekrawamy na pól, małe mogą być w całości. Brzoskwinie kroimy w kostkę.

Galaretki rozpuszczamy w połowie wody podanej w przepisie i studzimy. Gdy zacznie się ścinać, dolewamy do serka i chwilę miksujemy. Dodajemy owoce i mieszamy delikatnie.

Masę przelewamy na spód i odstawiamy do schłodzenia. Wierzch dekorujemy owocami i zalewamy galaretką agrestową.

Tagi:

ciasta serniki