anja3107

anja3107

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 169]

Sernikowe serduszka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

sernik pod nową ekstra postacią

Sernikowe serduszka

Składniki:

Sernikowe serduszka

 

  • CIASTO
  • 1 kostka margaryny
  • 1 kg sera białego półtłustego
  • 6 jajek
  • cukier waniliowy
  • 2 budynie śmietankowe
  • 30 dag cukru pudru
  • MASA
  • 0,5l śmietany 36%
  • barwnik czerwony
  • DO OZDOBY
  • perełki

Sposób przygotowania:

Sernikowe serduszka
Ciasto:
Ser zemleć. Margarynę utrzeć dodać cukier puder, żółtka, ucierając dodać ser, cukier waniliowy, budynie. Na końcu ubić pianę z białek i dodać do masy serowej. Masę przelać do foremek z serduszek. Piec ok 50 min. w temp. 180 stopni.
Masa:
Śmietanę ubić na sztywno i dodać kilka kropel barwnika do uzyskania pożądanego efektu.
Ozdobić serduszka masą i perełkami.