suri29

suri29

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 223]

Serowa pyszotka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Polecam pyszny serniczek w trochę innej formie.

Serowa pyszotka

Składniki:

Serowa pyszotka

 

Sposób przygotowania:

Serowa pyszotka
Ser mielimy lub przeciskamy przez praskę. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości ciepłej wody. Rodzynki obtaczamy w mące, orzechy drobno siekamy, a herbatniki ścieramy na tarce. Żółtka ucieramy z cukrem i masłem, dodajemy aromat pomarańczowy, ser, orzechy, żelatynę,rodzynki i połowę startych herbatników. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i wkładamy ciasto do lodówki na ok godzinę. Po tym czasie wyjmujemy ciasto, formujemy z niego wałek i obtaczamy w pozostałych herbatnikach. Zawijamy ciasto w folię aluminiową i wkładamy do lodówki na ok 3-4 godziny.

Tagi:

sery ser