agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Serowa rybka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

pyszna rybka na piątkowe obiady

Serowa rybka Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Serowa rybka

 

  • ryba w kostkach lub świeża 4 szt
  • serek topiony śmietankowy 1 opakowanie
  • bułka tarta
  • jajka 2 szt
  • vegeta 1 2 łyżeczki

Sposób przygotowania:

Serowa rybka
Filety rybne jeżeli mrożone- rozmrażamy, płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Każdy filet posypujemy vegetą i smarujemy serkiem topionym ( tak jak kanapki). Warstwa nie powinna być zbyt gruba. Jajko roztrzepujemy. Rybę obtaczamy w jajku a następnie w bułce tartej. Czynność powtarzamy , skorupka będzie chrupiąca i serek nie "spłynie" przy smażeniu. Podawać bardzo gorące z ziemniaczkami. Ja podałam dodatkowo z kabaczkiem duszonym i posypanym bułką tartą. Smacznego:)
Serowa rybka
przepyszna ryba z delikatnym posmakiem serka topionego
Serowa rybka
przepyszna ryba z delikatnym posmakiem serka topionego
Serowa rybka
przepyszna ryba z delikatnym posmakiem serka topionego