luna

luna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 359]

Serowe buleczki

  • 10
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12

To druga wersja buleczek z serem, ktore wysmienicie smakuja.

Serowe buleczki

Składniki:

Serowe buleczki

 

  • 375 gram maki pszennej
  • 1 mala paczka drozdzy suszonych
  • 1 lyzeczka cukru
  • 1 lyzeczka soli
  • 250 ml. letniej wody
  • 150 gram sera gouda + 50 gram
  • 1 zoltko
  • 1 lyzka mleka

 

Sposób przygotowania:

Serowe buleczki
Make, drozdze, cukier, sol, 150 gram startego sera i wode wymieszac i wyrobic ciasto. Odstawic pod przykryciem do wyrosniecia. Wyrosniete ciasto kilka razy zagniesc i formowac buleczki (mnie wyszlo 9 sztuk). Zoltko rozmieszac z mlekiem i posmarowac bulki i nastepnie polozyc reszte startego sera. Odstawic na 30 min. do wyrosniec. Piec ok. 20 min. w temp. 200°C.

Tagi:

sery ser mak