gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 616]

Serowe kruche paluchy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Idealna przekąska na imprezowy stół. Smaczne, chrupiące, mocno serowe. Doskonała przekąska dla dużych i małych. ;)

Serowe kruche paluchy

Składniki:

Serowe kruche paluchy

 

  • 2 arkusze ciasta francuskiego,
  • 200 g sera,

Sposób przygotowania:

Serowe kruche paluchy
Jeden arkusz ciasta francuskiego rozkładamy na papier do pieczenia i smarujemy roztrzepanym jajkiem, posypujemy połową sera.

Przykrywamy drugim arkuszem ciasta francuskiego. Posypujemy resztą sera. Tak przygotowane ciasto kroimy na ok 2 cm paski. Paski skręcamy jak sprężynki.

Układamy na papier do pieczenia. Pieczemy ok 15 minut w 200 stopniach. Smakują na zimno jak i na ciepło. Smacznego ;)