Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Serowe muffiny z wiśniami z kompotu

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Serowe muffiny z wiśniami z kompotu to pyszny deser który przygotujecie w dosłownie niespełna trzy i zniknie również błyskawicznie

Serowe muffiny z wiśniami z kompotu Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Serowe muffiny z wiśniami z kompotu

składniki suche

  • 1,5 - 2 szklanki mąki przestrzennej
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

składniki mokre:

  • 250-300 g twarożku sera białego (mielonego - z wiaderka)
  • około 130 ml kefiru
  • 2 jajka
  • 1/4-1/3 szklanka oleju

dodatkowo

Sposób przygotowania:

Serowe muffiny z wiśniami z kompotu
Do jednej miski przekładamy suche, do drugiej mokre i mieszamy. Do suchych składników przelewamy składniki mokre i dokładnie je łączymy.

Uzyskanym ciastem uzupełniamy do 3/4 wysokości papiloty, nakładamy odsączone z kompotu wiśnie, posypujemy kruszonką.

Wstawiamy muffiny do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 30 minut do zarumienienia.
Serowe muffiny z wiśniami z kompotu
Do jednej z misek przekładamy
Serowe muffiny z wiśniami z kompotu
w drugiej misce mieszamy wszystkie składniki
Serowe muffiny z wiśniami z kompotu
składniki suche mieszamy ze składnikami mokrymi
Serowe muffiny z wiśniami z kompotu
uzyskanym ciastem wypełniamy papilotki na muffiny
Serowe muffiny z wiśniami z kompotu
na ciasto nakładamy wiśnie z kompotu
Serowe muffiny z wiśniami z kompotu
na wierzch nakładamy kruszonkę i pieczemy