Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Serowe pierożki z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pierożki z ciasta z dodatkiem sera twarogowego są bardzo smaczne i wilgotne. Można je podawać jako przekąska.

Serowe pierożki z jabłkami

Składniki:

Serowe pierożki z jabłkami

 

Sposób przygotowania:

Serowe pierożki z jabłkami
Ser twarogowy przecisnąć przez praskę. Mąkę posiekać z masłem, dodać cukier waniliowy, ser i szybko zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i odłożyć w chłodne miejsce na pół godziny. Następnie rozwałkować na grubość 0,5 cm, szklanką wykrawać krążki. Na każdy krążek włożyć kawałek jabłka, złożyć na pół i dokładnie zlepić, dociskając widelcem. Ułożyć na przygotowanej blaszce i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec na złoty kolor w temperaturze 180 stopni. Upieczone oprószyć cukrem pudrem.