Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Serowe rogaliki z marmoladą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Serowe rogaliki z marmoladą są bardzo łatwe do zrobienia. Idealne do popołudniowej kawy. Zawsze się udają i wszystkim smakują.

Serowe rogaliki z marmoladą

Składniki:

Serowe rogaliki z marmoladą

 

  • 3 szkl mąki pszennej
  • 30 dag masła
  • 30 dag serka homogenizowanego
  • 2 żółtka
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 25 dag marmolady
  • cukier puder

Sposób przygotowania:

Serowe rogaliki z marmoladą
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać, posiekać z masłem, dodać cukier waniliowy, żółtka i wymieszać. Następnie dodać serek homogenizowany, szybko zagnieść ciasto. Zawinąć w folię, włożyć do lodówki na 2 godz. Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość 1/2 cm, pokroić kwadraty. Na każdy kwadracik ciasta ułożyć porcję marmolady, zwijać po przekątnej formując rogalik. Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec na złoty kolor w temp 180 stopni. Upieczone oprószyć cukrem pudrem.